A fizikai jólétért végzett aktivitások terén van, aki a sakk, van, aki a söröskorsó-emelgetés, és van, aki az izmokat és az izzadságmirigyeket hevesebb munkára késztető sporttevékenységek mellett teszi le a voksát. Egy mindegyik választásban közös: a meggyőződés, hogy valami olyat teszek, ami így vagy úgy, de hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzem magam a bőrömben. És hát igen, valljuk be, ez akkor is egy fontos szempont, amikor úgy döntünk valamiféle mozgásra adjuk a fejünket, hogy a munkába, a tanulásba, a gyereknevelésbe vagy a család fenntartásába belefáradt szellemünket és lelkünket egy kicsit feltöltsük és közelebb kerüljünk az ép testben ép lélek vágyott állapotához!

Azt mondják, az első lépést megtenni a legnehezebb, a többi jön magától. De honnan szerezzünk ehhez a motivációt? Tuti receptünk nincs! A mi kis csapatunk tagjai is mind máshonnan merítenek erőt ahhoz, hogy nap, mint nap inkább a sportot és ne a kanapét, egy nagydoboz chipset és egy sorozatot válasszanak, vagyis inkább pontosítsunk; mindezeket (a szégyenteljes) dolgokat mondjuk, ne délután műveljék! J Szóval tuti megmondás és okoskodás nincs, de van helyette egy kis lista, nekünk mik segítettek:

  1. Először is egy olyan álom kitűzése, amitől hevesebben ver a szív és mosolyra görbül a száj (pl: nyálcsorgatós bikinis/fecskés test elérése (itt mindenkire rábízzuk, kinek, mit is jelent ez pontosan) J; elég kondi, hogy megmásszuk az Alpok egy közepesen magas csúcsát vagy a kevésbé szerencséseknek a 2-es típusú cukorbetegség és a 40-évesen-szívroham-az-irodából-hazafelé helyzet elkerülése stb.)
  2. Valaki olyan kiválasztása, aki kellően inspirál bennünket (pl: a Nagypapánk, Roger Federer, Kapás Boglárka vagy a legjobb barátnőnk, aki velünk ellentétben már belefogott a rendszeres testmozgásba és 2 gyerek után, újra belefér a 20-as éveinkben hordott farmerjába)
  3. Kisebb vagy nagyobb jutalmak kiválasztása, amit akkor kapunk meg, ha erőfeszítésinknek köszönhetően egy-egy lépéssel közelebb jutottunk az álmunkhoz.
  4. Barátok, családtagok, akik velünk együtt mozognak és, ha éppen nagyon el akarnánk bliccelni az aznapi mozgást, lelket öntenek belénk!
  5. És hát egy Sportkártya, ami kellő szabadságot biztosít, hogy mindig a hangulatunknak megfelelő mozgást válasszuk ott és akkor, amikor szeretnénk, persze mindezt egy havi edzőtermi bérlet áráért
  6. És akit, ami még motivál arra, hogy tegyen magáért és mozogjon, akik előtt mi mind fejet hajtunk, mert ez nem is olyan könnyű, mint ahogy azt sokan gondolják!!!

Szeretettel: a Sportkártya Csapata!